یک کارت ویزیت باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
کارت ویزیت هنوز هم یک وسیله مهم بازاریابی در دنیای تجارت است. یک کارت ویزیت به مشتریان فعلی باعث می شود احساس کنند که شخصی را در شرکت شما میشناسند و حس قدرت داشته باشند. البته طراحی کارت ویزیت با کیفیت باعث میشود مشتریان تمایل بیشتری به معامله با شما داشته باشند و در این مقاله به این موضوع پرداخته خواهد شد. ویژگی های مهم در طراحی یک کارت ویزیت عالی:
1- شکل و اندازه
قبل از اینکه بنشینید و کارت ویزیت خود را طراحی کنید، مهم است که بدانید کارت شما چه اندازه و جهتی خواهد داشت. این نه تنها بر اندازه متن و مقدار اطلاعاتی که میتوانید وارد کنید تأثیر میگذارد، بلکه مواردی مانند متعارف بودن یا غیر انطباقطلبی جسورانه را نیز به شما منتقل میکند. کارت های مستطیلیِ افقی، فرمتی است که اکثر مردم با آن آشنا هستند. کارت های عمودی کمتر رایج هستند و می توانند برای متمایز کردن شما از رقبای خود استفاده شوند. اگر میخواهید کارت بیشتر جلب توجه کند، ممکن است بخواهید یک کارت ویزیت پلاستیکی تخصصی یا کارت بسیار ضخیم ColorFill با لایه ای چشم نواز بین دو طرفِ جلو و پشت در نظر بگیرید. در این زمینه باید تصمیم بگیرید که میخواهید کسب و کار شما جا افتاده و متعارف به نظر برسد یا جسور و عجیب.
2- لوگو
لوگوی شما باید برجسته ترین بخش باشد و پس از آن نام کسب و کارتان مهم خواهد بود. لوگوی شما رنگ هایی را که در کارت خود استفاده می کنید باید دیکته کند؛ یعنی باید تمام رنگ و لعاب ها از آن پیروی کنند و به آن نزدیک باشند یا عین آن باشند. حالت دو رنگه برای چنین کارتهای کوچکی مناسب است، اما میتوانید طیف رنگ دو گانه را نیز امتحان کنید و ببینید آیا خودتان آن را دوست دارید یا خیر. لوگو می تواند نیمی از یک کارت یک طرفه و یا تمام یک سمتِ کارتی دو طرفه را به خود اختصاص دهد.
فونت های لوگوی شما بهتر است فونت هایی را که در بقیه کارت استفاده می کنید دیکته کنند؛ زیرا وقتی مثلا فونت لوگوی شما خشن و گرم است، فونت سایر جزییات کارت ویزیت نمی توانند لطیف یا فانتزی باشند. اگر شرکت شما کاری با کودکان دارد، از یک فونت کودکانه مآب و یک فونت معمولی مانند «هما» استفاده کنید. فونت “سرگرم کننده” را می توان برای متن بزرگتر مانند نام شما استفاده کرد، و فونت قابل خواندن باید برای هر چیز کوچکتر استفاده شود. اگر می خواهید حرفه ای بودن را منتقل کنید، از وزن های مختلف فونت مانند Helvetica (مانند Helvetica light و Helvetica bold) استفاده کنید و به رنگ های سیاه و سفید پایبند باشید.
3- فقط اطلاعات حائز اهمیت را لحاظ کنید
هنگام طراحی کارت ویزیت، سفارش دهنده معمولا وسوسه می شود که با کاهش دادن اندازه فونت، از حداکثر فضا استفاده کرده و اطلاعات و شعارهای زیادی را درون کارت ویزیت جا دهد. برخی از طراحان، کارتهایی میسازند که شامل موارد اصلی (نام، عنوان، نام کسبوکار، تلفن، ایمیل، و وبسایت) می باشد و همچنین گاها شامل ایدی شبکه اجتماعی، طرز فروش، فهرست جامع خدمات و بیوگرافی می شود. اگر این مقدار اطلاعات روی کارت خود دارید، مطمئناً به دلیل بار بیش از حد اطلاعات، توجه گیرنده را از دست خواهید داد.
شما نیاز خواهید داشت به اندازهای اطلاعات را بگنجانید که علاقه گیرنده را برانگیزد و آن را به یاد ماندنی کند، نه اینکه سرگیجه بگیرد! از خواستن همزمان خدا و خرما بگذرید و کارت ویزیت خود را با گلچین اطلاعات مهم، ساده نگه دارید تا با جلب توجه بیشتر، مخاطب را به گرفتن تماس با شرکتتان ترغیب کنید.
4- نیازی به پوشش کامل نیست
برخی با هدف آنکه چاپ کارت ویزیت مقرون به صرفه شود، از تمام فضای دو طرف کارت و تمام رنگها استفاده می کنند. اما، از وسوسه پوشاندن کامل هر فضای سفید روی کارت خود اجتناب کنید، مگر اینکه کاملاً ضروری باشد. نیازی نیست با درشت تر نوشتن یا زیادتر نوشتن یا استفاده از موارد تصویریِ زیاد، تمام فضای کارت را استفاده کنیم. این کار اغلب موجب شلوغی بسیار و دلزدگی مخاطب خواهد بود.
از سوی دیگر، هنگامی که جایی برای نوشتن وجود ندارد، زمانی که رنگ تیره ای کل سطح را می پوشاند، یا زمانی که یک روکش براق به هر دو طرف اعمال می شود، برای گیرنده شما غیرممکن است که روی کارت یادداشتی بنویسد یا اگر چیزی به ذهنش خطور کرد آن را فورا در کارت شما ثبت کند. برای کسانی که به طور مرتب از کارت ویزیت برای یادداشت برداری استفاده می کنند، کارت مشکی و براق شما ممکن است برای آنها مناسب نباشد. این اشتباه است که برخی می خواهند کارتشان به شکلی باشد که نتوان چیزی روی آن نوشت. چه ایرادی دارد افراد یادداشت شخصی شان را در یک سمت یا اقلا یک گوشه کارت ویزیت شما بنویسند؟ داشتن امکان یادداشت برای کارتتان یک مزیت است و موجب استفاده و گردش بیشتر کارت خواهد بود.
5-با وب سایت و سایر مطالب تبلیغاتی خود سازگار باشید
باید طرح، رنگ و برش کارت شما با طرح و رنگ سایر موارد مثلا با پیج اینستاگرام یا وبسایتتان یکی باشد. به این ترتیب، به خاطر سپردن و شناسایی شما برای مشتریان شما آسان تر خواهد بود و از سوی دیگر این هماهنگی و اتحاد این پیام را به مخاطبتان القا می کند که شما ثابت قدم و با برنامه هستید. اگر وبسایت یا سایر مواد بازاریابی ندارید و فکر می کنید چیزی وجود ندارد که بخواهد با کارتتان سِت شود، می توانید چیزی که با آن عده ای شما را می شناسند (اعم از تابلوی شما، لوگو، ساختمان، لباس کارکنان و غیره) را الگو قرار داده و طرح و رنگ کارتتان را با آن یکی کنید یا اقلا هماهنگ کنید تا همگی یکپارچه به نظر برسند.
6- کارت ویزیت را چاپ حرفه ای بزنید
با اینکه می توانید کارت ویزیت خود را در خانه روی چاپگر جوهر افشان خود با کاغذ کارت ویزیت سوراخ دار چاپ کنید، لطفاً به جای آن چاپ حرفه ای را در نظر بگیرید! این کارت های ویزیت تاثیر اولیۀ مناسبی ندارند، مگر اینکه قابلیت چاپ تجاری داشته باشید که مستلزم داشتن دستگاه های پیشرفته است.
اگر خودتان آنها را چاپ کنید، ممکن است بتوانید مقدار متوسطی پول پس انداز کنید و اطلاعات خود را به راحتی به روز کنید، اما تأثیر تحویل کارت ویزیت خانگی مانند کارت هایی نیست که به طور حرفه ای چاپ می شوند. پرینت خوردن، تا زدن، برش و متریال های چندلایه کاری تخصصی هستند.
7- کارت ویزیتتان را آویختنی کنید
منظورمان تولید چوب لباسی نیست! یک کارت ویزیت بهتر است این قابلیت را داشته باشد که به جایی وصل شود؛ مثلا بچسبد یا آویزان شود تا برای مواقع مورد نیاز در دسترس باشد. یک مثال مناسب کارت های آهنربایی هستند که تبلیغ انجام امور منزل مانند نقاشی، تعمیر تاسیسات، نظافت، باغبانی و غیره را انجام می دهند و چون حالت تزیینی و زیبا دارند افراد آن را مثلا به در یخچال می چسبانند. البته نباید هنگام توزیع کارت، آن را بدون اجازه جایی (مثلا درب منازل) بچسبانید که این کار مزاحمت و ضد تبلیغ خواهد بود. کسی به شرکتی که برایش مزاحمت ایجاد کرده پولی پرداخت نمی کند.